Guide

Förbered dig inför Almedalsveckan!

Vad behöver du förbereda för att få ut det som du vill av Almedalsveckan? Vi listar 6 bra saker för att du ska kunna maximera ditt besök.

Publicerad
15 juni 2022
Senast uppdaterad
9 maj 2023
Dela
 

Skapa ditt personliga program

Vilken samhällsfråga brinner du för? Genom att förbereda dig och välja ut det som intresserar just dig kanske du får till det där mötet, de nya infallsvinklarna eller ett intresse för en helt ny fråga. Lättast gör du det genom att använda appen Almedalen Just Nu.

https://almedalsveckan.info/program

Kustnära grusväg flankerad av blåeld vid Holmällar

Skapa luft

Se till att du har tid för det spontana, ett glassmöte, tid att reflektera eller hoppa in i ett evenemang du inte hade planerat för.

Köpa biljett

Du behöver inte köpa en biljett, Almedalsveckan är öppen och kostnadsfri för alla. Alla evenemang som du hittar i det officiella programmet öppnar sitt rum för dig. Det är bara att komma.

Boka boende och resa

Här krävs lite förberedelser. Att hitta ett boende och resa som passar dig. Det är många som vill resa till Visby och Gotland på sommaren – boka din resa och boende redan idag.

utsikt från klinten på hösten

Världsarvsstaden

Visby är byggt i en backe och gatsten är det som dominerar. Ta på dig de låga skorna. Evenemangen i det officiella programmet kan du ta dig till via fots och ligger på ett avstånd på cirka 20 minuter från Almedalen.

Tillgänglighet

Arrangörerna gör sitt bästa för att säkerställa att evenemangen är så tillgängliga som möjligt. Se i det officiella programmet efter informationen om exempelvis vilka som har en entré som är tillgänglig för rullstol. Världsarvsstaden Visby kan ställa till det ibland med smala dörrar och höga trösklar.

Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan