Ställ om till en hållbar framtid med Klivet


Klivet brinner för att göra det enkelt för små företagare på Gotland att ställa om.

Att kommunicera ditt hållbarhetsarbete ska vara kul!

Ta med dig hela teamet på resan – här får du värdefulla tips framtagna av Sophie Jansen & Aina Landvik från projektet Klivet. EU-projektet ska hjälpa tillverkande företag på Gotland & Kalmar län att ”#TaKlivet in i en hållbar framtid” genom ett digitalt verktyg, som ryms i din ficka!

De brinner för att göra det så enkelt och lekfullt som möjligt för företagare att skapa sin egen hållbarhetsstrategi, samt inkludera teamet på resan genom kreativa övningar. Som en del av det digitala verktyget är kommunikation en egen destination. Vi har valt ut de tips som vi tycker gäller även andra branscher så att fler kan ta del av innehållet så att Gotland kan ta klivet in i en hållbar framtid!

 

#1

Ta till vara på den kreativakraft som finns i var och en av oss. Bjud in till aktiviteter som inkluderar och engagerar dina medarbetare. Dela in er i lag och tävla i vem som kommer på flest sätt att bli mer hållbar just i er verksamhet.

Detta är något som ingår när man tar Klivet med hjälp av vårt digitala verktyg. Vi har sett att detta skapar engagemang samtidigt som det ger massor med energi och idéer.

 

#2

Kartlägg er värdekedja för att identifiera var ni har störst påverkan. Då vet ni var ni med fördel kan börja.

Låter det krångligt så hjälper Klivet er med detta också.

 

#3

Vi ser fler och fler intiativ till cirkulära samarbeten, där företag tar tillvara på varandras restprodukter. Detta kan bara hända om vi är mer transparenta och kommunicerar ut vårt hållbarhetsarbete. Plötsligt har ni skapat en lokalaffärsidé som gynnar alla och ni slipper onödiga fraktkostnader och utsläpp!

SPOK Gotland har som mål att skapa ett lokalt materialbibiliotek som ska underlätta för skapare och företagare att samverka.

 

#4

Att skapa en strategi kan låta tråkigt men behöver inte vara det. Det är ett viktigt arbete. Utan en strategi som man faktiskt kan agera på, så blir inget gjort.

Klivet hjälper er att skapa en strategi på ett strukturerat, inkluderande och framförallt lekfullt sätt.

 

#5

Hur ska man tänka som företagare? Hur ska man veta vad som är viktigt? Ta hjälp av alla fantastiska projekt som finns lokalt.

För tillverkande företag är Klivet ett svar. Ett digitalt verktyg som ryms i din ficka. Där du leds från vision till handling flexibelt utefter hur mycket tid du kan lägga ner. För vi vet att tiden är knapp!

Klivet event

Kommunikation är ett ämne som vi förstått att ni företagare ofta inte har tid till eller inte vet vart ni ska börja. Därför har vi tillägnat denna kväll just för detta i anknytning till hållbarhet.

I samverkan med Gotland.com kommer vi därför ge er konkreta tips på hur ni kan jobba lättare med era social medier, fotografering och layout.
Välkomna till en inspirerande kväll med oss på Bar Kemi, onsdag 22 feb 16:00! Läs mer och anmäl dig HÄR!
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan