upplev mer av gotland
UPPLEV MER AV GOTLAND

Bred ut dig

Gotland är en stor ö. Det finns mycket att upptäcka, oavsett om man besöker ön för första gången eller har bott här i hela sitt liv. För den som vill är det lätt att hitta egna bad, orörda platser, lediga bord och tomma vägar. Hitta stillheten och din egen plats. Här nedan hittar du några pärlor att börja med. Du kan också alltid kontakta Turistbyrån för fler tips.

Strandlivet väntar

Det finns många stränder att upptäcka runt om på Gotland – både sandstränder och klapperstensstränder. Så varför trängas bland alla andra när du kan hitta en egen oas?

Stränder på Gotland

Upptäck konsten!

På Gotland finns ett vitalt och kreativt konstliv året runt. Hitta till öns ateljéer, gallerier, glasblåsare, textilhantverkare, betongformgivare och designers.

Konst och form

Vandra på Gotland

Vår ö bjuder på många fantastiska miljöer att upptäcka till fots. Det finns vägar, stigar och utmärkta leder både vid kusten och inåt landet. Några av de bästa lederna är Klintkustleden, som sträcker sig från Hallshuk i norr till Björkume naturreservat i söder och Östkustleden som sträcker sig från Närsholmen till Anga prästänge.

Här hittar du mer inspiration

Fiskelägen på ön

Fiskelägena på Gotland har en lång historia. De första anlades redan på vikingatiden. Det finns idag ca 250 fiskelägen och 1700 fiskebodar. De är nu populära utflyktsmål och en självklar del del av vårt kulturarv.

Karta över fiskelägen
Kvinna som cyklar på Bungenäs

Hitta din nästa utflykt

På Gotland finns det alltid nya intressanta platser att upptäcka oavsett om du är besökare eller boende på ön. Du hittar många av dem i den nya Utflyktsguiden som tipsar om 45 trevliga utflyktsmål i naturreservat. Guiden finns även att hämta i tryckt form hos turistbyrån på Donners plats.

Till utflyktsguiden

Museigårdar

På södra Gotland finns flera museigårdar där du kan känna historiens vingslag. Petes, Kattlunds och Bottarve är några av dem. På gårdarna finns något för hela familjen – utställningar, guidningar, teater, musik, café och roliga aktiviteter för barnen.

Gotlands museigårdar

Använd de populära krysslistorna

Med krysslistor håller du enkelt koll på var du har varit och får tips om nya platser att besöka. Krysslistan med Gotlands naturreservat finns att ladda ner här, och listan med Gotlands kulturhistoriska besöksplatser hittar du på länken nedan.

Kulturhistoriska besöksplatser

Turistbyrån Gotland

På turistbyrån blir du alltid väl mött och kan få personliga tips av våra gotlandsexperter. Du kan antingen besöka dem på Donners plats 1, ringa dem på 0498-20 17 00 eller maila dem här.

Turistbyrån Gotland
en vattenkälla i den gröna parken palissaderna i Visby.

Gröna, sköna platser i Visby

Ibland kan det vara skönt att komma bort från Visbys pulserande stadskärna under sommaren. Här tipsar vi om några oaser i Visby med omnejd för en stunds lugn.

Gröna, sköna platser i Visby
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan