En aktiv fritid

Gotland är kanske mest känt för sin natur och det är ingen slump, ön är som ett smörgåsbord för naturintresserade och erbjuder häpnadsväckande miljöer lite här och var. Upplevelserna är dock inte bara för de som är på tillfälligt besök utan även för bofasta.

En av fördelarna med att bo på Gotland är att man har alla dessa upplevelser väldigt nära det egna hemmet. Hur många är det till exempel som på väg till jobbet passerar genom ett levande världsarv eller som har möjlighet att påbörja varje ny sommardag med ett dopp i havet?

Gotlänningarna har även till vana att samarbeta när det gäller gemensamma intressen och det återspeglar sig bland annat i det gotländska föreningslivet. Här finns många små föreningar, i stället för ett fåtal stora, och med 1000 föreningar som gemensamt har över 50 000 medlemmar så är faktiskt Gotland Sveriges föreningstätaste län. Har du ett intresse är chansen med andra ord rätt stor att det finns en förening där du kan träffa likasinnade, vare sig du gillar hantverk, fotboll, körsång eller modellflyg. Det är även ett väldigt bra sätt för nyinflyttade att skapa nya kontakter.

Vi har här nedan samlat information som gör det lättare för dig att hitta det du är intresserad av, bland annat genom Region Gotlands föreningsregister.

Nyttiga länkar:

NULL