/ Tryffelmånad och Gotlands tryffelfestival 2021
tryffel i skål Foto: thomas@gedminas.se

Tryffelmånad och Gotlands tryffelfestival 2021

Under en hel månad firas den gotländska tryffeln och månaden avslutas med Gotlands Tryffelfestival 19-21 november

Publicerad 4 Oct 2021

Gotlands Tryffelförening och Gotlands Tryffelakademi inbjuder till att fira den gotländska tryffeln under en hel månad. Den gotländska naturen har mycket bra förutsättningar för att det exklusiva ”svarta guldet” ska växa och frodas och under hösten är tryffeln redo att skördas. Tryffelmånaden inleds 15 oktober och pågår till den 21 november med ”le grande finale” Gotlands Tryffelfestival den 19-21 november. Under Tryffelmånaden kan du bland annat delta vid tryffeljakter, prova tryffel-after work, äta tryffelmeny på restauranger, gå på en vandring med smak av tryffel, laga en tryffelmåltid, tillsammans med din hund prova på att söka tryffel tillsammans med en hundtränare och som en avslutning av tryffelmånaden delta vid Gotlands Tryffelfestival.

 

Gotlands tryffelfestival

19-21 november går Gotlands Tryffelfestival av stapeln. Självklart kan du under helgen äta tryffelmenyer på de gotländska restaurangerna men det finns också möjlighet till fördjupning inom ämnet tryffel. Vill du veta mer om hur man hittar detta svarta guld kan du delta i tryffelsök i Visby under fredagen eller tryffeljakt med hund i Rute, Roma eller Klinte på söndagen.

Tryffelsök i Östergravar

 

Under lördagen anordnas ett fascinerande seminarium om tryffelodling, tryffel i maten och tryffel i världen. Seminariet går även att följa digitalt. Senare under lördagen arrangeras den högtidliga ceremonin i Visby domkyrka som avslutas med en stämningsfull gourmetmiddag på Clarion Hotel Wisby.

Tryffelprodukter och färsk tryffel kommer at finnas till försäljning i gallerian på Östercentrum på fredagen.

Biljetter till Tryffelfestivalen bokas genom Destination Gotland, det går också bra att köpa biljetter på Turistbyrån i mån av plats.

 

 

Banker

Banken kan bistå med många tjänster som du som företagare behöver. En bra lokal bankkontakt är exempelvis ofta den bästa vägen för finansiering.

Läs artikel
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan