JUL PÅ GOTLAND


Upplev Gotland i adventstid med mysiga marknader, god mat, julkonserter, tomteparad, klappjakt, shopping och förhoppningsvis lite snö. Det blir allt från traditionell julmarknad i världsarvsstaden Visby till julkonserter i våra medeltida kyrkor och ruiner. Dessutom dukas det upp julbord och annat gott som hör till högtiden. Läs om det mesta och bästa om julen på ön i vår guide.

stora torget på julen med julgran och snö
personer på julmarknad
DANS KRING GRANEN
julbelysning på stora torget

Julmarknad på Stora torget

Under alla adventshelger  blir det stämningsfull julmarknad på Stora torget i Visby, en fin och välbesökt tradition. Här kan du i de olika julbodarna köpa alltifrån brända mandlar och gotländskt hantverk till delikatesser och julklappar. Vissa datum arrangeras det aktiviteter som dans kring granen och vem vet, kanske tomten kommer på besök…

Julmarknad på Stora torget

Medeltida jul 9-11/12

Ett medeltida juläventyr i Världsarvet Visby. Medeltidsveckan planerar för upptåg, konserter, eld, föreläsningar, mat och dryck, marknad och glögg.

Medeltida jul

Stämningsfulla Julkonserter

Vad sägs om körkonsert i medeltida S:t Lars ruin eller S:t Nicolai? Eller musik någon av våra 92 medeltida sockenkyrkor? Valen är många och du hittar de flesta i vår evenemangskalender.

Alla evenemang

Med smak av julen

Gotland har ett stort utbud av bra restauranger varav många finns med i White Guide. Veckorna innan jul dukas det upp allt från traditionella julbord till mer alternativa julmenyer. Det finns helt enkelt något för alla smaker.

Mat & dryck
tre personer tittar i skyltfönster på Hästgatan

Handla julklapparna i lugn och ro

Lammskinnstofflor, keramik, mathantverk eller ett loppisfynd? Alternativen är många. Allt från gårdsbutiker och små pittoreska butiker till de stora kedjorna. Möjligheter till riktigt rolig, lugn och mysig julshopping finns över hela ön.

Öppet Gotland
domkyrkan i snö och sol

Advent och jul i Visby domkyrka

Under adventshelgerna och julen blir det extra stämningsfullt i vår vackra domkyrka från 1200-talet. Julkonserter, julnattsmässa, julotta och allt annat som händer hittar du i vår evenemangskalender.

 

Alla evenemang

Hitta alla julens godsaker och delikatesser

Upplev den härliga känslan av att handla allt till julbordet eller glöggminglet direkt från producenten, besök några av öns många gårdsbutiker! De flesta hittar du i vår app Öppet Gotland.

Öppet Gotland

Besök Tomtebyn i Hejdeby

200 meter in i den mörka skogen i Hejdeby ligger den lilla Tomtebyn, den är bara öppen tio dagar om året… (uppdateras under hösten)

Besök Tomtebyn i Hejdeby

Vad händer på nyår?

Här hittar du nyårssupéer, middagar, lunch och avhämtning runt om på ön (Uppdateras senare under hösten).

Nyår: Supéer, nyårsmiddagar och avhämtning
snö i almedalen

Mellandagar & jullov

Tips på lugna och fartfyllda upplevelser för hela familjen under julledigheten.

Mellandagar & Jullov på Gotland

Med smak av julen

Hela evenemangskalendern

Missa inte dessa juliga händelser

Till evenemangskalendern

Fråga oss om julen på ön!

Turistbyrån

Ring, maila eller besök oss. Vi svarar på dina frågor om Gotland, tipsar och inspirerar alla veckans dagar.

0498-20 17 00 info@gotland.se
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan