JUL PÅ GOTLAND


Upplev Gotland i adventstid med mysiga marknader, god mat, julkonserter, tomteparad, klappjakt, shopping och förhoppningsvis lite snö. Det blir allt från traditionell julmarknad i världsarvsstaden Visby till julkonserter i våra medeltida kyrkor och ruiner. Dessutom dukas det upp julbord och annat gott som hör till högtiden. Läs om det mesta och bästa om julen på ön i vår guide.

Julmarknad på Stora torget

Under alla adventshelger  blir det stämningsfull julmarknad på Stora torget i Visby, en fin och välbesökt tradition. Här kan du i de olika julbodarna köpa alltifrån brända mandlar och gotländskt hantverk till delikatesser och julklappar. Vissa datum arrangeras det aktiviteter som dans kring granen och vem vet, kanske tomten kommer på besök…

Julmarknad på Stora torget

Stämningsfulla Julkonserter

Vad sägs om körkonsert i medeltida S:t Lars ruin eller S:t Nicolai? Eller musik någon av våra 92 medeltida sockenkyrkor? Valen är många och du hittar de flesta i vår evenemangskalender.

Alla evenemang

Med smak av julen

Gotland har ett stort utbud av bra restauranger varav många finns med i White Guide. Veckorna innan jul dukas det upp allt från traditionella julbord till mer alternativa julmenyer. Det finns helt enkelt något för alla smaker.

Mat & dryck

Medeltida jul som stream och i studio

Alla fyra söndagar i advent sänder Julstudion från Gamla Apoteket på Strandgatan 28. Återse sommarens konserter, ta del av planerna för sommaren och vinn Medeltidspass. Den som vill följa med på plats i Gamla Apoteket är varmt välkommen på ett glöggdoftande pepparkake-watch-party i studion.

Medeltida Jul – som stream och i studio

Tomteparaden 4/12

Julens mysigaste parad där vi klär ut oss till allt vad som hör julen till. Paraden görs i samarbete med Frälsningsarmén. Ta gärna med en julklapp till paraden och lägg under julgranen, din klapp går sedan vidare till ett barn som behöver den.

Tomteparaden

Jul i Roma 4-5/12

Caféet och butikerna vid vackra Roma Kungsgård har öppet och det blir även luciatåg, tomte och utställningar. Roma Hembygdsförening har museet och Romarummet öppet. Butikerna i Roma samhälle bjuder in till olika tävlingar och aktiviteter.

tre personer tittar i skyltfönster på Hästgatan

Handla julklapparna i lugn och ro

Lammskinnstofflor, keramik, mathantverk eller ett loppisfynd? Alternativen är många. Allt från gårdsbutiker och små pittoreska butiker till de stora kedjorna. Möjligheter till riktigt rolig, lugn och mysig julshopping finns över hela ön.

Öppet Gotland

Advent och jul i Visby domkyrka

Under adventshelgerna och julen blir det extra stämningsfullt i vår vackra domkyrka från 1200-talet. Julkonserter, julnattsmässa, julotta och allt annat som händer hittar du i vår evenemangskalender.

 

Alla evenemang

Hitta alla julens godsaker och delikatesser

Upplev den härliga känslan av att handla allt till julbordet eller glöggminglet direkt från producenten, besök några av öns många gårdsbutiker! De flesta hittar du i vår app Öppet Gotland.

Öppet Gotland

Besök Tomtebyn i Hejdeby

200 meter in i den mörka skogen i Hejdeby ligger den lilla Tomtebyn, den är bara öppen tio dagar om året…

Besök Tomtebyn i Hejdeby

Med smak av julen

Hela evenemangskalendern

Missa inte dessa juliga händelser

Till evenemangskalendern

Fråga oss om julen på ön!

Turistbyrån

Ring, maila eller besök oss. Vi svarar på dina frågor om Gotland, tipsar och inspirerar alla veckans dagar.

0498-20 17 00 info@gotland.se
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan