Alexandra Svensson Koreograf

Dans Södra Gotland
Verksamhetsbild omslag
Dansföreställningar
Alexandra Valentinovna Svensson (1995) är född i Ryssland och uppvuxen i Linköping. Hon tog examen från Yrkesdansarutbildningen på Balettakademien i Stockholm år 2019 och har arbetat som dansare och koreograf sedan dess. Alexandra har sin bas på Gotland sedan januari 2023. 
Alexandra skapar och turnerar dansföreställningar för vuxna och barn. Hon turnerar även med danskompaniet Folke Dansteater och har tidigare arbetat som dansare för koreografer som Ellinor Ljungkvist. Hon har gjort praktik på danskompaniet Dance in Art Junior Company i Amsterdam, blivit tilldelad Carina Aris stipendium för fördjupade dansstudier i Israel och studerat konstvetenskap vid Uppsala Universitet. 
“Som dansare älskar jag att jobba improvisationsbaserat och rörelseutforskande. 
Som koreograf är jag intresserad av att låta dansarnas unika nyanser få ta plats, även om vi arbetar med samma form. För mig är processen lika viktig som föreställningarna och jag försöker alltid ha en lekfull inställning till mitt arbete. Jag samarbetar gärna och ofta i projekt med andra dansare och inspireras av arbete med konstnärer inom andra konstformer.”

Alexandra Svensson Koreograf