Gotland - de hundra kyrkornas ö

Historisk plats Visby
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Året runt
Familjevänligt
Gotland är unikt på många sätt. 100 kyrkor, varav 92 är medeltida, och alla är de i bruk för gudstjänst. Våra medeltida kyrkor är en levande del av vår kulturhistoria. Genom målningar, skulpturer, inventarier och byggnaden i sig, kan vi följa människan 800 år bakåt i tiden.
Gotland är fantastiskt och unikt på många sätt.  Det finns 100 kyrkor på vår ö, varav 92 är medeltida, och alla är de i bruk. Vi har en levande landsbygd där kyrkan och församlingslivet är en självklar del för många gotlänningar. 

Det finns många anledningar att besöka våra kyrkor: gudstjänster, familjehögtider i glädje och sorg, barn- och ungdomsverksamhet, musik, föreläsningar eller bara en stund av stillhet.

Men våra medeltida kyrkor är också en levande del av vår kulturhistoria. Genom målningar, skulpturer, inventarier och byggnaden i sig, kan vi följa människan 800 år tillbaka i tiden. Det är en upplevelse!

Det händer mycket i våra kyrkor! Gå in på vår hemsida så får du veta mer.

På fredagarna hittar du ”Gudstjänster på Gotland” i lokaltidningarna, där vi också annonserar, och vid kyrkorna finns det anslagstavlor.

Vi finns också på Facebook och Instagram.

Vi är mer än du tror!

logotyp

Övrig information