Lilla Bjers Gårdskrog

Restaurang Västra Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Allergi
Året runt
Familjevänligt
Fine dining
Funktionsanpassat
Gold Pass-Rebeccas resa
Hållbart
Jul
Julbord
Säsong
Stora sällskap
Sustainable Plejs
Uteservering
Veganskt
Vi serverar gårdens egna grönsaker tillsammans med kött från Gotländska gårdar, allt ekologiskt. Om kvällarna serveras en fast avsmakningsmeny som speglar säsongen och skafferiet. Ni kan även välja att boka en mysig gårdslunch, då ni serveras en eller flera rätter till bords från en utvald meny.
Lilla Bjers är en grön, ekologisk oas i Västerhejde på Gotland, 7 km söder om Visby. Gården är en plats som andas historia fylld med smaker från jorden. Bjers är ett gammalt gotländskt ord för berg.

Det är med vördnad för de människor som tidigare varit här som vi brukar jorden. Att man tillagat mat här i minst 2 500 år, det visar en kokgrop från bronsåldern som vi funnit på gården.

Att att bruka, inte förbruka, moder jord, genom ekologi, hållbarhet och mångfald, i kärlek och respekt vill vi att gården ska leva vidare i framtiden.

Här odlas en mångfald ekologiska grödor på friland. I tre odlingstunnlar odlas grödor som behöver lite mer värme, tomat, melon, ingefära mm Allt säljs i gårdsbutiken, som är öppen året runt. I gårdskrogen erbjuds våra råvaror, tillagade och serverade med största respekt. Lunch och middag.

Maten på lilla Bjers tillagas på våra egna grödor samt kött från lokala gårdar på ön, alltid ekologiskt. Menyerna ändras efter vad som finns att skörda för dagen och med kockarnas nya idéer, därför kan menyerna som syns här variera något från den som serveras när ert sällskap ska äta.

Här kan ni boka bord och läsa mer om gården
https://www.lillabjers.se/boka

Hos oss kan ni välja att boka en mysig gårdslunch, då ni serveras en eller flera rätter till bords i växthuset eller trädgården. Menyn består som alltid av egna grönsaker och lokalt protein, ni väljer på plats om ni önskar en vegetarisk varmrätt. Ni kan även boka bord för en längre sittning kvällstid, då serveras hela sällskapet en fast avsmakningsmeny som speglar gården och säsongen utanför fönstret.

logotyp

Övrig information