maj
8

Landscape Photography Tour on Gotland & Fårö (Spring 2024)

Guidad tur
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Guidad tur
Outdoor
Sightseeing
Är du redo att lära dig fotograferingens hemligheter i några av Sveriges vackraste landskap? Kom och följ med mig på denna spännande fototur till Gotland och Fårö!
Under fem dagar (inkl. fyra nätter) utforskar vi Gotland och Fårö med särskilt fokus på landskaps- och havsfotografering. Vi besöker de bästa fotoplatserna på norra Gotland och Fårö. Du kommer att kunna ta fantastiska bilder både från historiska Visby och Gotlands vackra kust. Vi kommer att ta vara på det vackraste ljuset och fotografera främst på morgonen och kvällarna. Under dagen hinner vi redigera våra bilder och jag visar hur du får ut det mesta av dina bilder med bara några få steg.

Tillsammans kommer vi att förbättra dina fotografiska färdigheter och du kommer att kunna skapa dina egna berättelser genom bilder som talar för sig själva. Jag ser till att du får en oförglömlig fotoupplevelse och går hem med känslan av att ha lärt dig något nytt!

Höjdpunkter från denna fotoresa:

 • Fotografera Visbys medeltida charm i kvällsljuset
 • Utforska Gotlands och Fårös vackra kustlinjer med massor av intressanta motiv och landskap att fotografera, inkl.
  • Unika kalkstenshögar (på svenska ”raukar”) som bildar fantastiska fält av naturliga skulpturer längs kusten
  • Pittoreska små fiskelägen som den berömda Helgumannen på Fårö
  • Pampiga fyrar i När och på Fårö 
 • Lär dig hur du skapar kraftfulla berättelser utan några ord – genom bilder som talar för sig själva
 • Bästa tiden att fånga våren på ön med de första blommande blommorna
 • Liten grupp begränsad till endast 6 personer (plus 1 guide)
 • Individuell fotografisk vägledning av mig, Julien
 • Fotoredigeringssession efter att vi tagit våra bilder i fält
 • Boende på utmärkta hotell nära fotoställena (Best Western Solhem, Gumbalde Resort & Sudersand Resort)
Resväg:
Dag 1 – Ankomstdag

På eftermiddagen träffas vi på vårt första hotell ”Novi Resort”, beläget strax utanför den historiska staden Visby. Den här första dagen kommer vi att äta middag tillsammans, prata om planerna för fototurnén och dela annan viktig information innan workshopen börjar. Om tiden tillåter så ger vi oss ut på en solnedgångsfotografering i Visby.

Dag 2-4 – Utforska Gotland och Fårö

De kommande 3 dagarna kommer vi att utforska och fotografera natursköna platser på norra delen av Gotland samt på den lilla ön Fårö. En av huvudattraktionerna kommer att vara de fantastiska kalkstenshögarna (på svenska ”raukar”) längs kusten. Men det finns också vackra fiskelägen, fyrar och mycket mer att fotografera! Vi kommer att få chansen att fotografera både soluppgång och solnedgång. Vi kommer att planera varje dag beroende på vädret, men var beredda att vara utomhus från soluppgång till solnedgång. Vi har en lista över platser vi vill besöka under resan, men vi kommer inte ha någon fast resplan för att kunna ge dig den bästa möjliga upplevelsen.

På vår första dag kommer jag att förklara de manuella kamerainställningarna och grunderna i komposition, men jag kommer självklart att finnas tillgänglig för alla frågor under hela resan!

På vår sista kväll av workshopen kommer vi att ha vår avskedsmiddag tillsammans som en grupp, och dela en sista måltid och dryck tillsammans.

Dag 5 – Avresedag

Den sista dagen kommer vi att använda förmiddagen till några fotograferingar. Efter det kör vi tillbaka till Visby för att kunna ta båten tillbaka till fastlandet (eller flygplanet) på sen eftermiddag.

Tillfällen
Boka biljetter på hemsidan
logotyp

Övrig information

Eventet arrangeras av