juli
13

Rookie cup på Gotland Karting Ring

Fritid och föreningar Visby
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Folkhälsa
Förening
Hälsa
Idrott
Rookie cup "goes Gotland"! Här finns ett tillfälle för dig som är intresserad och nyfiken på att se och ta del av den fartfyllda sporten Karting. Vi välkomnar åskådare att besöka oss under dagen! Karting är sportgrenen för det mer välbekanta namnet Gokart.
Rookie cup är en lärotävling, inom Karting (Gokart) för blivande toppförare och funktionärer. Den genomförs som en riktig tävling men skillnaden är att istället för att straffa (med tidsavdrag) så sprider vi lärdom till förare med tips och råd.  Även mekaniker/funktionärer/föräldrar försöker vi stötta upp då det vanligtvis finns en del frågor.

Detta är tredje året i rad, som Rookie Cup kommer till Gotland och under föregående år så har en härlig stämning infunnit sig! Här samlas vi med samma intresse, delar med oss av erfarenheter och blandar allvar med lek.

I Karting deltar killar och tjejer på lika villkor och i tävlingen samlas nybörjare som lite mer erfarna förare, från 7 års ålder! Karting är också inkörsporten till andra grenar inom motorsporten.

Skulle man vilja veta mer om Rookie cup eller medverka i tävlingen kontaktar man Claes Menander på c.menander@telia.com eller via messanger på Facebook. 

Tävlingen Rookie cup anordnas i anslutning till lägerveckan med Kartingskolan

Claes Menander är upphovmannen till ”Rookie cup” och arrangeras denna dag i samarbete med MK Gutarna Kartingsektionen. 

Tillfällen
logotyp

Eventet arrangeras av