#Gotlandsfulastegräsmatta

IT'S BACK!

Förra sommarens succétävling Gotlands fulaste gräsmatta återkommer även denna sommar. Och den behövs. Vår ö har begränsat med vatten så vi behöver alla hjälpas åt att spara på det.

Vinnaren Stina Östman gör en segergest med armarna . I handen håller hon en bukett blommor.

🎉 Stina har Gotlands fulaste gräsmatta 2023!!! 🎉

Gräsmattan var full av gropar där Västergarns sparvar haft livets sommar och jord/sandbadat. Nu har regnet hjälpt till att göra gräsmattan frodig igen så titta på filmen – där ser ni i vilket bedrövligt tillstånd den hade i slutet av juli.

Juryns motivering: ”En riktigt ful och inte på något vis användbar gräsmatta – om du inte är en sparv. Gräsmattan har goda förutsättningar att gå från jordfräst fågelspa till hållbar grönska.”

Vi tackar alla deltagare i tävlingen och ett gemensamt hedersomnämnande till er alla för ert engagemang för vårt grundvatten och riktigt fula bidrag!

Ett riktigt varmt och torrt grattis Stina! Fenomenalt! ❌💦🌱

🎥 Stina Östman
📸 Mimmi Gibson

Att tävla är enkelt

1. Ta en bild på din fula gräsmatta.

2. Dela bilden på instagram med hashtagen #gotlandsfulastegräsmatta och skriv en textkommentar till bilden varför din gräsmatta är fulast. Ditt Instagramkonto behöver vara öppet. Tävlingen äger rum på vårt Instagram-konto Livet på Ön. Där kommer vi att reposta goda exempel på riktigt fula gräsmattor under tävlingens gång. Om du inte har ett öppet Instagramkonto kan du maila in din bild tillsammans med en beskrivande text till grasmattan@gotland.se

3. Tävlingen pågår till 20 augusti, och därefter kommer juryn att titta på alla bilder och kommentarer för att sedan utlysa en vinnare.

Årets jury

Vinnaren utses av vår eminenta jury bestående av:

Pernilla Johansson, Stadsträdgårdsmästare, Region Gotland

Pär Ullrich, Chefredaktör och ansvarig utgivare, Gotlands Media

Mimmi Gibson, Marknads- och varumärkesansvarig, Region Gotland

Marcus Norström, regerande mästare

Pris

Vinnaren får konsultation av en trädgårdsexpert, samt ett diplom och en unik second hand t-shirt med texten “Jag har Gotlands fulaste gräsmatta”.

Tävlingsregler

Tävlande behöver vara minst 18 år och bilden som läggs upp på Instagram eller mejlas till oss måste föreställa den egna gräsmattan. Vi rekommenderar att man tar en bild som visar ett lite större utsnitt från tomten och inte bara en närbild på gräset. För att tävlingsbidraget ska vara komplett behöver man beskriva gräsmattan med text i Instagramposten eller mejlet, och på Instagram lägga till hashtagen #gotlandsfulastegräsmatta.

Juryn bedömer hur pass mycket gräsmattan ser ut att ha påverkats av frånvaron av vatten. Inläggets text som beskriver gräsmattan är del av juryns bedömning. Några exempel på frågor som kanske kan hjälpa dig att komma igång med beskrivningen: När vattnade du den senast? Hur hade du velat att den skulle se ut? Vilken färg har gräsmattan? Finns det växter i den som trivs med torkan?

En hållbar sommar på Ön

Precis som semestern är Gotlands resurser ändliga. Här kan både du som är på besök eller är permanent boende på Gotland finna några bra saker att känna till. Ta del av våra tips för en hållbar semester!

Till Semesterlivet på Ön
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan