#Gotlandsfulastegräsmatta

ÄNTLIGEN EN TÄVLING FÖR ALLA LATMASKAR

Nu är det bevattningsförbud men misströsta ej. Vi vänder något tråkigt till något kul, nämligen en tävling som passar alla semesterfirare. Gör absolut ingenting och var med och tävla om titeln Gotlands fulaste gräsmatta. Samtidigt är du med och sprider det viktiga budskapet att spara på Gotlands vatten.

Vinnaren är korad!

Grattis Marcus Norström!

Juryns motivering: En riktigt usel gräsmatta som lever upp till alla våra förväntningar på Gotlands fulaste gräsmatta och har goda förutsättningar för en mer hållbar förbättring.

Att tävla är enkelt

1. Ta en bild på din fula gräsmatta.

2. Dela bilden på instagram med hashtagen #gotlandsfulastegräsmatta och skriv en textkommentar till bilden varför din gräsmatta är fulast. Ditt Instagramkonto behöver vara öppet. Tävlingen äger rum på vårt Instagram-konto Livet på Ön. Där kommer vi att reposta goda exempel på riktigt fula gräsmattor under tävlingens gång.

3. I mitten av augusti kommer vår jury att titta på alla bilder och kommentarer för att sedan utlysa en vinnare.

Vår jury

Vinnaren utses av vår eminenta jury bestående av:

Sara Gistedt, Saras Hem & Trädgård
Johan Mattisson, Gotlands Media
Mimmi Gibson, Region Gotland

Pris

Förutom den stora äran får vinnaren av Gotlands fulaste gräsmatta dessutom ett hembesök av vår jurymedlem Sara Gistedt. Det blir ett besök med mängder av tips och trix för din trädgård.

Tävlingsregler

Tävlande behöver vara minst 18 år och bilden som läggs upp på Instagram måste föreställa den egna gräsmattan. Vi rekommenderar att man tar en bild som visar ett lite större utsnitt från tomten och inte bara en närbild på gräset. För att tävlingsbidraget ska vara komplett behöver man beskriva gräsmattan med text i Instagramposten, och lägga till hashtagen #gotlandsfulastegräsmatta.

Juryn bedömer hur pass mycket gräsmattan ser ut att ha påverkats av frånvaron av vatten. Inläggets text som beskriver gräsmattan är del av juryns bedömning. Några exempel på frågor som kanske kan hjälpa dig att komma igång med beskrivningen: När vattnade du den senast? Hur hade du velat att den skulle se ut? Vilken färg har gräsmattan? Finns det växter i den som trivs med torkan?

En hållbar sommar på Ön

Precis som semestern är Gotlands resurser ändliga. Här kan både du som är på besök eller är permanent boende på Gotland finna några bra saker att känna till. Ta del av våra tips för en hållbar semester!

Till Semesterlivet på Ön
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan