Guide

Gårdsbutiksturné på sydöstra Gotland

Sommartider är gårdsbutikstider! Nu börjar den bästa tiden för primörer på ön då det gotländska skafferiet slår upp sina portar och bjuder på godsaker hela vägen fram till hösten. Det är en lycka att kunna skapa sina måltider helt från den mångfald av mat och livsmedel som säljs i gårdsbutiker runt om på Gotland. Den här gången gick gårdsbutiksturnén till sydöstra Gotland; Burs, När och Lye! En utflykt som med fördel kombineras med stopp på närliggande mysiga krogar, vackra stränder, keramikverkstäder och kultursevärdheter. Det finns det gott om här i krokarna.

Publicerad
23 juni 2022
Senast uppdaterad
2 oktober 2023
Dela
 

1.Chokladstallet i Burs

Första stoppet blir ett sött sådant. I trevliga Burs hittar vi Chokladstallet som drivs av Tove Hellström.

Chokladstallet i Burs

2.Paulas Grönsaker i När

Från Burs tog vi sikte mot kusten och de sandigare jordarna. Appen som skulle guida oss till Paulas Grönsaker i När bjöd oss på en liten omväg via fiskeläget i Djaupdy med sina fantastiska vyer. Rekommenderas om ni har tiden!

.

Paulas Grönsaker i När

3.EkoFrida i När

Vi håller oss kvar i När och rullar till nästa stopp hos EkoFrida på Mickelgårds. Här på gården både odlas, lagras och sorteras en stor del av Gotlands baljväxter och linser och i EkoFridas gårdsbutik kan man bland annat köpa den goda gotlandslinsen på lösvikt.

EkoFrida i När

4.Winthers & Lyrotz i Lye

I Lye hittar vi turnéns två sista guldkorn till stopp – båda hos Lyrotz Handelsträdgård faktiskt, då Winthers Gård har sin gårdsbutik på Lyrotz parkering! Två härliga flugor i en smäll.

 

Winthers Gård & Lyrotz Handelsträdgård i Lye
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan