Guide

Tips på saker att göra i februari

Februari är en av årets lugnaste månader här på Gotland, men visst finns det saker att hitta på och utforska!

Publicerad
30 januari 2024
Senast uppdaterad
8 februari 2024
Dela
 

Besök Gotlands Museum

Visste du att Gotlands Museum har öppet alla dagar 11-16, fantastiskt eller hur? Här finns bland annat de berömda bildstenarna, skattkammaren med Spillingsskatten, genuina 1200-talsinteriörer, medeltida kyrkokonst samt Gotlandium med det främsta ur museets fossilsamling. Barnen kan dessutom leka på Skepp & Skoj.

Gotlands Museum Fornsalen
Vinter och raukar på Fårö
krysslista över Gotlands naturreservat

Upptäck ett nytt naturreservat

Gotland har över 150 naturreservat, i Utflyktsguiden får du bekanta dig med flera av dem. Furillen och Folhammar är två reservat som är anpassade för barnvagn så att även de minsta familjemedlemmarna kan följa med. Utflyktsguiden och krysslista över reservaten finns att hämta på Turistbyrån.

Upptäck Gotlands naturreservat

Lös stadsmysteriet

Öppna kuvertet och ge dig ut i Visby för att lösa mysteriet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen. Passar de lite äldre barnen i sällskap med vuxna. Stadsmysteriet 1 och 2 finns att köpa på Turistbyrån (obs! begränsat antal).

badhus

Bada

Badhus finns i Visby, Hemse och och Fårösund. Eller varför inte testa på ett svalkande vinterbad?

Simhallar
visby ishall

Skridskoåkning

Du har aldrig mer än fyra mil till någon av Gotlands tre ishallar, de hittar du i Visby, Slite och Hemse

Ishallar
mamma och barn bowlar

Bowla, umgås och lek på Uncle Joes

I södra Visby hittar du leklandet Kotteland med bollhav, rutschkanor, studsmatta, tunnlar och mycket mer. Här ligger även nöjescentret Uncle Joe’s där du kan bowla, köra lasertag och en hel del andra roliga aktiviteter. På båda ställena finns mat och fika.

vintergäck februari

Leta vårtecken

Dagarna blir lite längre och fåglarna kvittrar. I februari brukar också de första vårblommorna som vintergäck, snödroppar och krokus titta fram, härligt eller hur?

Loppisrunda i Visby

I Visby finns det ett helt otroligt utbud av loppisar och second hand-butiker och det bästa är att de har öppet året runt! Räkna med en heldags fyndande om du vill besöka alla.

 

Loppis, second hand och antikt i Visby
skogsväg i snö

Vandra

Så länge vädret tillåter finns det många möjligheter att göra en kortare eller längre vandring. Spana in naturkartan för massor av tips.

Vandra

Utforska Visby på egen hand

På Turistbyrån kan du kostnadsfritt hämta stadsvandringskartorna ”Hansestaden Visby”, ”Brott & Straff i Visby under 600 år” och en Pippikarta. Tre turer du kan göra på egen hand i Visby. Brott och straff finns även som ljudguide. Slaget om Visby och Upptäck ondskan i Visby är två appar som du kan köpa.

Guidade turer i Visby

Bada Bastu

En varm bastu kanske kan locka i vinterkylan?

Bada bastu på Gotland
barn läser på Hemse bibliotek

Besök ett bibliotek

På Gotland finns tio bibliotek samt en bokbuss. Biblioteken erbjuder alla grupper i samhället biblioteksservice. Förutom de mer traditionella verksamheterna som bokutlåning och informationssökning bedriver biblioteken programverksamhet för barn, unga och vuxna.

Biblioteken på Gotland

Åka skidor

Om det finns snö går det vissa dagar att hyra skidor och åka på Svaidestugan och VOK-stugan. Båda ligger strax utanför Visby. Skidor och stavar finns också att hyra gratis på Fritidsbanken i Visby

Åka pulka

Utanför ringmuren hittar du den populära pulkabacken vid Nordergravar. Det finns också bra pulkabackar i Tallunden. Pulka och hjälm finns att hyra gratis på Fritidsbanken i Visby.

 

Öppet Gotland

Med appen Öppet Gotland får du lätt reda på vilka caféer, restauranger, butiker mm som har öppet just nu.

Öppet Gotland

Fira alla hjärtans dag med någon du tycker om!

Fråga Turistbyrån

Ställ en fråga till Turistbyrån på Gotland

Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan