Urban Sketchers Gotland

Övrigt kultur och nöje Visby
Verksamhetsbild omslag
Förening
Kurs
Sightseeing
Du gillar att teckna och måla, önskar göra det oftare eller vill börja teckna! Stämmer det här in på dig är Du varmt välkommen att delta i USk Gotlands skisspromenader och teckningsevent. Packa väskan och häng med på nästa sketchwalk ✏️
Om gruppen 
USk Gotland organiserar gemensamma skisspromenader och teckningsevent. Vi följer Urban Sketchers manifest och regler, deltar aktivt och bidrar med bilder online. Det är gratis att följa med på skisspromenaderna, inget annat anges. Medtag eget material.

Urban Sketchers Manifesto 

  1. Vi tecknar på plats, inomhus eller utomhus, och fångar det vi ser utefter direkta iakttagelser. 
  2. Våra skisser berättar om vår omgivning, platser där vi lever och dit vi reser. 
  3. Våra skisser vittnar om en tid och en plats. 
  4. Vi är sanna mot det vi iakttar. 
  5. Vi använder oss av alla typer av material och värnar om våra individuella stilar. 
  6. Vi stödjer varandra och tecknar tillsammans. 
  7. Vi delar med oss av våra skisser online.
  8. Vi visar världen, en teckning i taget.
Våra skisser berättar om en tid och en plats vi bor och lever på eller reser till, i Visby eller runt om på den Gotländsk landsbygden. Ett urval av bilderna publiceras även på Instagram @uskgotland, tagga #uskgotland eller #urbansketchersgotland, och Google. Genom att tagga exempelvis #urbansketching och #urbansketchingworld når bilderna fler.

Vi välkomnar alla kompetensnivåer och uppmuntrar personliga stilar, alla slags media och materialval. Skisserna delar vi med omvärlden, en bild i taget. Följ vår Facebookgrupp, för att ta del av aktuellt kalendarium.

Kontakta oss gärna om du har frågor.
Arbete sker ideellt, så vi svarar så snart vi får möjlighet.

Om Urban Sketchers
USk Gotland är en del av Urban Sketchers, en internationell ideell organisation med syfte att främja ett globalt närverk av konstnärer som tycker om att teckna tillsammans på plats. Höja det konstnärliga, berättande och pedagogiska värdet av teckning på plats i de städer och byar som de bor i eller reser till och sammankoppla människor runt om i världen.


Skiss av Åsa Linder
logotyp

Övrig information