Urban Sketchers Gotland

Övrigt kultur och nöje Visby
Verksamhetsbild omslag
Förening
Kurs
Sightseeing
Du vill upptäcka mer av Visby och Gotland! Du gillar att teckna och måla, önskar göra det oftare eller så vill Du börja teckna! Stämmer det här in på dig är Du varmt välkommen att delta i USk Gotlands skisspromenader och teckningsevent. Packa väskan och häng med på nästa sketchwalk ✏️
Om gruppen 
Urban Sketchers Gotland organiserar gemensamma skisspromenader och teckningsevent. Tillsammans tecknar och målar vi vår omgivning och är sanna mot det vi iakttar. Våra skisser berättar om en tid och en plats på ön, som vi bor och lever på eller reser till, i Visby eller runt om på den Gotländsk landsbygden. 

Det är gratis att följa med på skisspromenaderna och deltagare ansvarar själv för material, förtäring och transport, om inget annat anges. Promenaden har olika stop längsvägen, med det är fritt att disponera sin tid. Avslutningsvis är det valfritt att dela upplevelsen med en gemensam fika.

Vi välkomnar alla kompetensnivåer och uppmuntrar personliga stilar, alla slags media och materialval. Skisserna delar vi med omvärlden, en bild i taget. Följ vår Facebookgrupp. Ett urval av bilderna publiceras även på Instagram @uskgotland, tagga #uskgotland eller #urbansketchersgotland, och Google. Genom att tagga exempelvis #urbansketching och #urbansketchingworld når bilderna fler.

Painting is just
another way of
keeping a diary
– Pablo Picasso


Vi följer Urban Sketchers manifest och regler, deltar aktivt och bidrar med bilder online  eftersom vårt mål är att bli ett officiellt erkänt Usk Chapter. Kontakta oss gärna om du har frågor. Vi svarar så snart vi kan, men eftersom allt arbete sker ideellt kan det ibland dröja. 
Urban Sketchers Manifesto 
  1. Vi tecknar på plats, inomhus eller utomhus, och fångar det vi ser utefter direkta iakttagelser. 
  2. Våra skisser berättar om vår omgivning, platser där vi lever och dit vi reser. 
  3. Våra skisser vittnar om en tid och en plats. 
  4. Vi är sanna mot det vi iakttar. 
  5. Vi använder oss av alla typer av material och värnar om våra individuella stilar. 
  6. Vi stödjer varandra och tecknar tillsammans. 
  7. Vi delar med oss av våra skisser online.
  8. Vi visar världen, en teckning i taget.
Urban Sketchers är en internationell ideell organisation med syfte att främja ett globalt närverk av konstnärer som tycker om att teckna tillsammans på plats. Höja det konstnärliga, berättande och pedagogiska värdet av teckning på plats i de städer och byar som de bor i eller reser till och sammankoppla människor runt om i världen. 

Skiss av Åsa Linder
logotyp

Övrig information