/ Science Park hjälper dig att få fart på din företagsidé
Foto: Thomas Bäckman/SPG

Science Park hjälper dig att få fart på din företagsidé

Publicerad 8 jun 2021

Nere i Visby hamn i nära anslutning till Uppsala universitet – Campus Gotland huserar ett vibrerande community av inspirerande entreprenörer med spännande affärsidéer. De som här får hjälp med bland annat affärsutveckling och kontorsplats är samtliga nya företagare som antagits till något av de kostnadsfria programmen SPG Startup eller SPG Summit.

Stöd genom två program

I SPG Startup läggs grunden till en stabil affärsmodell, ett första koncept och en pitch. Är förutsättningarna rätt att fortsätta utveckla affärsidén är det i programmet SPG Summit du får hjälp att ta nästa steg och hitta finansiering, utveckla produkten och viktigast av allt – komma igång med försäljningen.

Gotländsk innovationskraft

De företag som får hjälp på Science Park Gotland ska vara innovativa – men det behöver inte nödvändigtvis betyda att de tar fram en helt ny uppfinning eller patenterad lösning. Det kan istället vara att de sett på en befintlig affärsmodell med nya ögon.

Precis som gotländska Ö-chips som varit en del av programmet och som vågade bryta normen att chips alltid behöver säljas i 200 grams-förpackningar i livsmedelsbutiker. De hittade istället en egen nisch genom att ta fram hantverkschips i mindre förpackningar anpassade till drycker som serveras i restauranger och barer.

Kvinna framför laptop

Allt för gotländsk tillväxt

Science Park Gotland är en ideell förening vars medlemmar består av Region Gotland, Uppsala universitet och Almi Företagspartner Gotland. Uppdraget är att ge stöd till startups som vill växa snabbt och smart – och på så sätt bidra till hållbar tillväxt på Gotland.

Genom det helägda dotterbolaget RegionInvest Gotland finns dessutom möjlighet för gotländska företag att söka finansiering från två olika fonder, både i startup- och tillväxtskede.

Mer information finns på scienceparkgotland.se

Företaget Pettersson & Munthe med bubblande te
Pettersson & Munthe – från bubblande te-idé till blivande succé

Ett företag som gjort resan genom Science Park Gotlands program är dryckesföretaget Pettersson & Munthe. Entreprenörerna Karin Pettersson och Caroline Munthe Mossvall har under ett drygt års tid utvecklat en bubblande, alkoholfri dryck baserad på te.

Läs artikel
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan