/ Visbydagen & Kultur i natten 2021
utsikt från klinten på hösten

Visbydagen & Kultur i natten 2021

Första helgen i oktober firar vi världsarvsstaden Visby med ett fullspäckat program

Publicerad 21 sep 2021
Skriven av Sofia

Visbydagen och Kultur i natten är för många en av höstens höjdpunkter och är lika rolig för alla åldrar. Världsarvstaden firas med vandringar i världsarvet, shopping,  modevisning, loppisar, utställningar, konst, god mat, dans, musik och mycket mer. Det finns förmodligen ingen dag på året som bjuder på så många olika händelser i Visby som denna.

-Vi ser så mycket framemot att hälsa både gotlänningar och turister välkomna till en sprudlande stadskärna under Visbydagshelgen! I år har vi ett välfyllt program i fyra dagar, torsdag-söndag, även om den stora dagen såklart är lördagen. Förutom torghandel på Stora torget så ser jag framemot bland annat Spökvandringen med Gotlands museum och all livemusik.  Det här är verkligen en rolig helg för alla, säger Josefine Eriksson på Visby Centrum som samordnar evenemanget.

Det här är verkligen en rolig helg för alla!

 

Bland helgens godbitar kan nämnas den populära modevisningen där stadens butiker visar upp höstens nyheter. En annan favorit i repris är Moveat där du och ditt sällskap går, äter och dricker i egen takt på tio olika ”smakstopp”. De guidade turerna avlöser varandra under dagen och en nyhet för i år är vandringen ”Bland konstverk och konstiga hus” med ingen mindre än Janne Luthman, en välkänd guide på ön. Ett tips är att inte vänta för länge med att boka plats på de guidade turerna då de brukar vara omåttligt populära.

Det blir många guidade stadsvandringar under lördagen

 

På Stora torget mitt i Visby blir det marknad och traditionell torghandel med både delikatesser och hantverk at köpa med hem. Hittar du inte det du söker ha Visbys många butiker såklart öppet hela helgen.

När mörkret lägger sig på lördagskvällen övergår Visbydagen till Kultur i natten. Varför inte gå med på en ryslig spökvandring i Visbys magiska gränder? För dig som gillar musik finns det många valmöjligheter, allt från konserter i Visby domkyrka till Arvingarna på Wisby Strand. Den här fullspäckade helgen vill du verkligen inte missa!

Program torsdag 30/9

Program fredag 1/10

Program lördag 2/10

Program söndag 3/10

 

Ett världsarv är ett kultur- eller naturminne som är så värdefullt att det är en angelägenhet för hela mänskligheten att vårda och bevara.

Hansestaden Visby upptogs på FN:s världsarvslista 1995

Banker

Banken kan bistå med många tjänster som du som företagare behöver. En bra lokal bankkontakt är exempelvis ofta den bästa vägen för finansiering.

Läs artikel

Warning: Undefined array key "page_promo_ingress" in /home/gotlandcom/gotland.com/releases/20240523142708/content/themes/gotland/templates/blocks/page_promo_block.php on line 9
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan