Gutekorn-Kulturspannmålsodlare på Gotland

Övrigt mat och dryck Södra Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Året runt
Kurs
Marknad
Skördefestivalen
Kulturspannmålsodlarna på Gotland odlar-förädlar- informerar-säljer och håller kurser till alla som är intresserade av lokalt odlade spannmål med historia långt tillbaka i tiden- ända till bronsåldern på Gotland Enkornsvete, emmervete, speltvete och borstvete, visst låter det intressant?
Gutekornodlarnas vision är att föra vidare den kunskapen och glädjen vi samlat på oss under åren där vi fått chansen att arbeta med de ursprungliga spannmålen. Vi hoppas att fler kan få uppleva naturens kraft på en helt ny nivå tillsammans med oss.
Under de år som vi har undersökt och arbetat med dessa sorter av vete insåg vi snabbt att det fanns potential att utvinna det på flera sätt inom matlagning och bakning. Vi har lyckats hitta många fantastiska egenskaper och söker ständigt efter fler nya användningsområden. Detta gör det ännu viktigare för oss att ge tillbaka till moder jord genom att upplysa samt utbilda fler odlare, bagare, kockar och konsumenter om hur stor skillnad vi kan göra både för oss själva, men framförallt för vår planet. 

Vi finns på marknader, i gårdsbutiker,  museigårdar, håller kurser i matlagning och bakning mm
ihop med olika aktörer däribland 
https://upptackgotlandmedmig.wordpress.com/hemma-hos-skarflackan-ett/

logotyp

Du kanske också är intresserad av: