Hemestra på sportlovet

I år blir det inget vanligt sportlov, men visst det finns flera roliga och säkra aktiviteter att göra med barnen under ledigheten. Här kommer några tips och glöm inte att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du känner dig sjuk.

Upptäck naturen

Gotland har över 150 naturreservat, hur många har du sett? Med Länsstyrelsens krysslista blir det lättare och roligare att hålla koll.

Ekstakusten, ett av Gotlands många naturreservat

Grilla

Runt om på ön finns det iordningställda grillplatser där du kan grilla året om. Några exempel på fina platser är: Strandpromenaden i Visby, Galgberget, Södra Hällarna, Högklint, Grogarnsberget, Folhammar, Langhammars, Sigsarve, Ireviken, Norderstrand, Ekstakusten och Langhammars.

Grillplats på Strandpromenaden i Visby

Sportlov med biblioteken på Gotland

Hämta en pysselpåse på valfritt bibliotek på Gotland från och med måndag 1 mars.

Lös bibliotekens sportlovsbingo och vinn en bok.

Veckans uppdrag på @bibliotekenpagotland

Häng med Botair och Botulf

Häng med när Botair och Botulf testar alltifrån medeltida musik till hur man botar tandvärk. Digitalt på Gotlands Museums Facebook och Instagram.

Läs en gotländsk barnbok

Anna Janssons spännande böcker om 11-årige Emil Wern utspelar sig i Visby, han driver en egen detektivbyrå och bor på Mellangatan.

Pinnsvein & Makk är en bok om gotländska djur och vad de heter på gutamål. Vill du verkligen prova på att läsa på gutamål rekommenderar vi barnboken om Rabbisungen Pelle samt Ture och Doris

Sportlovsquiz med Visby Centrum

Svara på frågor och vinn ett presenkort. Instruktioner hittar du på Visby Centrums Facebooksida.

Spana efter fossiler

Om du går längs någon av öns stenstränder kommer du snabbt hitta olika fossiler, det har faktiskt hittats över 2000 olika fossila arter på Gotland. Hur många olika kan du hitta? Tänk på att det är många som vill få chansen att titta på fossilerna så låt dem vara kvar på stranden.

Fossiler på en gotländsk strand

Rörligt och klurigt uppdrag
Fenomenalen erbjuder en fenomenal promenad med rörliga och kluriga uppdrag på elljusspåren vid P18 i Visby, Fårösund, Slite, Hemse och Klintehamn, samt motionsslingan bakom förskolan Gläntan i Roma. Promenaden fungerar som en tipspromenad där frågorna är utbytta mot uppdrag att utföra längs vägen. Uppdragen finns uppsatta längs med spåret.

Spela friluftsbingo

Ett roligt bingospel som du kan spela, själv eller
tillsammans med dina närmaste.

I Pippis fotspår

Upptäck inspelningsplatserna i de klassiska filmerna om Pippi. Ladda ner kartan HÄR

En dag på stranden

Barn älskar att leka i sanden och det går ju bra även på vintern och våren, glöm bara inte hink och spade och varma kläder. Det är också uppfriskande att ta en promenad, lyssna på vågorna och känna doften av havet.

Öppet Gotland

I appen Öppet Gotland kan du se vad som är öppet just nu, restauranger, caféer, butiker mm.

I appen Öppet Gotland kan du se vad som öppet just nu och en månad framåt.