Guide

Gröna, sköna platser i Visby

Ibland kan det vara skönt att komma bort från Visbys pulserande stadskärna under sommaren. Här tipsar vi om några oaser i Visby med omnejd för en stunds lugn.

Publicerad
27 juni 2023
Senast uppdaterad
6 februari 2024
Dela
 
en vattenkälla i den gröna parken palissaderna i Visby.

Palissaderna

Palissaderna är en lummig park med kungliga anor, belägen precis ovanför hamnområdet i Visby. En härlig plats för en promenad eller en stunds vila.

Botaniska trädgården

Vår botaniska trädgård är förvisso en välbesökt plats men ändå en helt underbar oas mitt i innerstan!

DBW:s Botaniska trädgård
Södra hällarna sett från ovan med klintkanter och turkost vatten

Södra Hällarna

På naturreservatet Södra Hällarna finns så gott som samtliga av öns naturtyper representerade. Här finns vinddriven tallskog och lövskog, branta klintar, fossilrika stränder och sandstränder, hällar och alvarmarker, djungelliknande vandringsleder, grottor, orkidéer, med mera. Det tar ungefär en halvtimme att promenera hit från Visby innerstad.

Södra Hällarna

Hälsans Stig

En sju kilometer lång promenadslinga precis norr om Visby. Här hittar du vackra platser som Kärleksstigen, Åsbergska hagen, S:t Görans ruin och fiskeläget Flundreviken.

Hälsans stig
Galgberget i Visby
Blåsippor vid en rauk

Galgberget

Naturreservatet Galgberget var, som det låter, Visbys avrättningsplats förr i tiden. Här hittar du en vacker, rogivande men också dramatisk natur och självklart den medeltida galgen. Bara en liten promenad från Visby.

Galgberget
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan