maj
12

Hemslöjdsvecka på Gotland

Övrigt kultur och nöje Södra Gotland
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Hållbart
Sightseeing
Succén med hemslöjdsrea på Gotland upprepas! I slutet av maj förra året genomförde Sanbergs Resor en mycket populär hemslöjdsresa på Gotland med Gåsen Out som bas. På Gåsen Out bor ni i trevliga rum och äter härlig mat med lokal anknytning.
Gotland utövar en stark dragningskraft på många. I synnerhet gäller det den som är djupt hemslöjds- och hantverksintresserad. Sandbergs resa ”Hemslöjdsvecka på Gotland” erbjuder ett unikt och mycket innehållsrikt program som tar dig med till hemslöjdare, hantverkare och konstnärer runt om på ön. 

Ni besöker dem som utövar sin verksamhet enligt gotländska traditioner, men också dem som väver samman gammalt och nytt. Vissa är uppvuxna på Gotland, andra är inflyttade från fastlandet, ytterligare en kom hit för mer än 40 år sedan från andra sidan Atlanten för att här finna den plats där han kunde utveckla sitt högt specialiserade hantverk.

Ett självklart tema i programmet blir ”lamm och ull”, en av resans tre workshoppar ingår i det temat. Andra programinslag utgörs av traditionell gotländsk men också modern stickning, liksom traditionell och nutida textildesign och tygtryck, keramik, klädestillverkning, metallhantverk (inkl workshop), skulptur och bruksföremål men också offentlig konst. 

Ni ska förstås också uppleva den särpräglade naturen och intressanta kulturhistoriska inslag som anknyter till gotländska hemslöjds- och hantverkstraditioner. 

Programmet börjar på södra Gotland – Sudret – där ni bor tre nätter på Gåsen Out e. Via Kräklingbo och Norrlanda arbetar vi oss sedan ända upp till Boge i norr, för att avsluta i Visby med en hel dags stickseminarium och -workshop. 

Resan leds av Kerstin Andersson som lett ett mycket stort antal hemslöjdsresor.

Tillfällen
För mer info och bokning
logotyp

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: