Tips på saker att göra utomhus i vinter

I dessa tider är det bra om vi är utomhus så mycket som möjligt och det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, eller hur? På Gotland har vi ju också alltid nära till naturen och det finns nya platser att upptäcka, även för oss gotlänningar.

Här kommer några tips på vad du kan hitta på utomhus under vintermånaderna!

Vintergrillning

Runt om på ön finns det iordningställda grillplatser där du kan grilla året om. Några exempel på fina platser är: Strandpromenaden i Visby, Galgberget, Södra Hällarna, Högklint, Grogarnsberget, Folhammar, Langhammars, Sigsarve, Ireviken, Norderstrand, Ekstakusten och Langhammars.

Grillplats vid Galgberget

Spela friluftsbingo

Ett roligt bingospel som du kan spela, själv eller
tillsammans med dina närmaste.

Vandra

Vi har ju ofta milda vintrar på ön så att ta en vandringstur är inga problem så länge vädret tillåter. Varför inte en etapp av vackra Klintkustleden eller Östkustleden?

Pulkaåkning

Öns kanske mest exotiska pulkabackar hittar du utanför ringmuren vid Norder- och Östergravar. I Visby är det också populärt att åka pulka i parken Tallunden. Eller varför inte testa backarna vid Ullahau på Fårö?

Pulkabacken i Nordergravar

Skidåkning

När vädret tillåter finns det skidspår och skiduthyrning vid Svaidestugan och VOK-Stugan, båda i närheten av Visby. Det går också att åka skidor precis utanför ringmuren i Visby, Världsarvsspåret startar vid Hästarnas dal.

Kryssa naturreservat

Hur många av öns ca 150 naturreservat har du besökt? Varför inte kryssa alla du besöker i Länsstyrelsens fina krysslista? Ta gärna med utflyktsguiden också!

Ekstakusten på sydvästra Gotland, ett av öns många naturreservat.

Rauksafari

Raukarna är lika fina året runt, varför inte ta en tur till Langammars på Fårö eller Folhammar i Ljugarn?

Langhammars på Fårö

En dag på stranden

Barn älskar att leka i sanden och det går ju bra även på vintern, glöm bara inte hink och spade. Det är också magiskt att ta en promenad, lyssna på vågorna och känna doften av havet.