Tips på aktiviteter att göra utomhus

 

Grilla

Runt om på ön finns det iordningställda grillplatser där du kan grilla året om. Några exempel på fina platser är: Strandpromenaden i Visby, Galgberget, Södra Hällarna, Högklint, Grogarnsberget, Folhammar, Langhammars, Sigsarve, Ireviken, Norderstrand, Ekstakusten och Langhammars. Karta över Region Gotlands grillplatser hittar du HÄR.

Grillplats vid Sigsarve strand.

Hittaut

Hittaut är en populär form av fysisk aktivitet där du med hjälp av karta letar checkpoints i din omgivning. Till säsongen 2021 utökas antalet orter på ön till sex stycken, Fårösund, Slite, Visby, Roma, Klintehamn och Hemse. Läs mer om hur hittaut fungerar.

Öppet Gotland

Appen som visar vad som är öppet just nu på ön. Många erbjuder take away, perfekt för något gott till utflykten.

Öppet Gotland, appen som talar om vad som är öppet just nu

Spela friluftsbingo

Ett roligt bingospel som du kan spela, själv eller
tillsammans med dina närmaste.

Rörligt och klurigt uppdrag
Fenomenalen erbjuder en fenomenal promenad med rörliga och kluriga uppdrag på elljusspåren vid P18 i Visby, Fårösund, Slite, Hemse och Klintehamn, samt motionsslingan bakom förskolan Gläntan i Roma. Promenaden fungerar som en tipspromenad där frågorna är utbytta mot uppdrag att utföra längs vägen. Uppdragen finns uppsatta längs med spåret.

Vandra

Varför inte en etapp av vackra Klintkustleden eller Östkustleden? Missa inte heller att kolla in Region Gotlands friluftskarta.

Klintkustleden på nordvästra Gotland

Spana efter fossiler

Om du går längs någon av öns stenstränder kommer du snabbt hitta olika fossiler, det har faktiskt hittats över 2000 olika fossila arter på Gotland. Hur många olika kan du hitta? Tänk på att det är många som vill få chansen att titta på fossilerna så låt dem få vara kvar på stranden.

Fossiler finns det gott om på Gotland

Kryssa naturreservat

Gotland har över 150 naturreservat, hur många har du sett? Med Länsstyrelsens krysslista blir det lättare och roligare att hålla koll.

Hav av blåsippor är en vanlig syn under våren

Gotlands ängen

Njut av grönskan, fågelkvitter, blommor och fjärilar i något av öns alla ängen.

Ramslök i Allkvie Änge

Rauksafari

Raukarna är lika fina året runt, varför inte ta en tur till Langammars på Fårö, Lickershamn eller Folhammar i Ljugarn?

Grausne raukområde i Lickershamn

En dag på stranden

Att ta en promenad längs stranden är underbart för både kropp och själ, de långa sandstränderna vid Tofta och Sudersand är två tips.

En uppfriskande promenad längs en gotländsk strand är aldrig fel