Guide

SPORTLOV PÅ GOTLAND 2023

Snart är det sportlov och kanske har du planerat in några dagars ledighet med familjen. Oavsett om vi har snö eller inte finns det en hel del härliga upplevelser på ön, både för stora och små! Sportlovet på Gotland 2023 infaller 27 februari-3 mars.

Publicerad
20 februari 2023
Senast uppdaterad
4 oktober 2023
Dela
 
Silverskatt på Gotlands Museum

Sportlov på Gotlands Museum

På Gotlands Museum blir det konstvisning, tillverkning av medeltida leksakshästar, stadsvandring, leksaksutställning och mycket mer! På Gotlands Museum får du dessutom lära dig mer om Gotlands spännande historia, här finns bland annat världens största silverskatt från vikingatiden. Missa inte roliga Skepp & Skoj, en utställning om sjöfart med utrymme för lek och lärande för både liten och stor.

Sportlov på Gotlands Museum

Rida på sportlovet

Turridning och knatteridning på härliga islandshästar. Passar både barn och vuxna.

Rida på sportlovet

Ett fenomenalt sportlov!

Upplev, utforska och upptäck tillsammans! Välkommen till en interaktiv utställning full av naturvetenskap, teknik och matematik.

Fenomenalt sportlov

Sportlovskul för barn & hund

Dags för hunden att ta med lillmatte/lillhusse och prova på flera roliga aktiviteter!

Sportlovskul för barn och hund

Sportlov på Bergmancenter

Häng med på bio, skapa din egen film i Skaparverkstan och besök utställningen om Ingmar Bergman!

SPORTLOVET PÅ BERGMANCENTER

Racketsport

Visby Racketcenter Gotlands största anläggning för racketsport, under sportlovet finns det gott om strötider för spel och tid för lektioner!

Racketsport hela sportlovet!

Escape room

Ni är inbjudna att vara V.I.P-gäster vid öppnandet av en ny nöjespark men något går fel och nu vill huvudattraktionen äta er. Klarar ni att påkalla hjälp och starta säkerhetssystemet på 60 minuter?

Sportlovs escape room
mamma och barn bowlar
barn åker rutschkana

Kotteland & Uncle Joés

I södra Visby hittar du leklandet Kotteland med bollhav, rutschkanor, studsmatta, tunnlar och mycket mer. Här ligger även nöjescentret Uncle Joe’s där hela familjen kan bowla, köra lasertag och en hel del andra roliga aktiviteter. På båda ställena finns mat och fika.

Sportlov på Biblioteken

Tipspromenad, bokgympa, pyssel och mycket mer!
Biblioteken på Gotland
Vinter och raukar på Fårö

Rauksafari

Raukarna är lika spännande året runt. I vår guide får du bekanta dig med tio kända raukområden på Gotland, från Hoburgen i söder till Langhammars i norr. Hur många hinner du med under lovet?

Tio raukområden på Gotland

Trampolinparken i Fårösund

Besök Gotlands Trampolinpark i Fårösund. Njut av den rörelseglädje och energi som du skapar när du hoppar trampolin!

Trampolinparken i Fårösund
Pippi Långstrump i hatt utanför Villa Villekulla

Pippikartan

Visste du att de flesta filmerna och programmen om Pippi Långstrump spelades in i Visby? Med hjälp av vår Pippikarta kan du lätt hitta till inspelningsplatserna. Kartan finns att hämta kostnadsfritt på Turistbyrån.

Upptäck Visby i Pippis fotspår
Familj grillar i naturen i Lummelunda på Gotland

Vintergrilla

Att laga mat utomhus är en rolig aktivitet för hela familjen! Runt om på ön finns många iordningställda grillplatser där du kan grilla året om. Några exempel på fina platser är: Strandpromenaden i Visby, Galgberget, Södra Hällarna, Högklint, Grogarnsberget, Folhammar, Langhammars, Sigsarve, Ireviken, Norderstrand, Ekstakusten och Langhammars.

Cementa Arena i Slite

Skridskoåkning

Du har aldrig mer än fyra mil till någon av Gotlands tre ishallar, de hittar du i Visby, Slite och Hemse

Ishallar på Gotland

En mysig långfika

En kopp varm choklad, saffranspannkaka med vispgrädde och salmbärssylt eller något annat gott? Caféer som har öppet just nu hittar du i appen Öppet Gotland.

Öppet Gotland
barn går i naturreservat
Pappa och två döttrar i ett gotländskt naturreservat
fyra vita lamm på strand

Utforska naturen

Gotland har över 150 naturreservat, i Utflyktsguiden får du bekanta dig med flera av dem. Furillen och Folhammar är två reservat som är anpassade för barnvagn så att även de minsta familjemedlemmarna kan följa med. Utflyktsguiden och krysslista över reservaten finns att hämta på Turistbyrån.

badhus

Bada

Badhus finns i Visby, Hemse och och Fårösund och Korpen Gotland har kul i poolen under lovet. Eller varför inte testa på ett svalkande vinterbad?

Badhus
Kvinna i vinterkläder ligger på sanden på en strand en solig vårvinterdag
Ett barn går på piren i Västergarn en kall och solig dag.

En dag på stranden

Strandliv kan med fördel upplevas även när det inte är sommar. Barn älskar ju att leka i sanden och det går ju bra även på vintern och våren, glöm bara inte hink och spade och varma kläder. Det är också uppfriskande att ta en promenad, lyssna på vågorna och känna doften av havet.

fossiler på strand

Spana efter fossiler

Om du går längs någon av öns stenstränder kommer du snabbt hitta olika fossiler, det har faktiskt hittats över 2000 olika fossila arter på Gotland. Hur många olika kan du hitta? Tänk på att det är många som vill få chansen att titta på fossilerna så låt dem vara kvar på stranden.

Stadsmysteriet

Öppna kuvertet och ge dig ut i Visby för att lösa mysteriet. Du kan lösa det det ensam eller i lag tillsammans med upp till fyra personer. Utmana ett gäng kompisar eller familjen. Passar de lite äldre barnen i sällskap med vuxna. Stadsmysteriet finns att köpa på Turistbyrån (obs! begränsat antal).

Knoppar på träd

Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar. Alla kan låna och allt är gratis! Fritidsbanken finns i Visby och Klintehamn.

Fritidsbanken
Tre barn leker vid Honnörsparkens lekplats i Visby
Lekplatsen Cirkus Hemse

Lekplatser

Gotland har cirka 40 kommunala lekplatser på parkmark, vissa har ett särskilt tema som t ex cirkuslekplatsen i Hemse och djungeln i Klintehamn.

Lekplatser på Gotland
vintergäck

Ungdomsgårdar

På Gotland finns det flera ungdomsgårdar för åk 7 upp till 19 år, det finns även ett ungkulturhus och en motorgård i Follingbo.

Ung Fritid

Fler sportlovstips

Ställ dina frågor om Gotland

Turistbyrån på Gotland
0498-201700 info@gotland.se
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan